Ny Passat kommer til september med priser fra 324.996 kr.

  • Ny opdateret Passat introduceres i Danmark til september
  • Nye sikkerhedsfeatures som IQ.LIGHT LED-matrix-forlygter, Emergency Steering Assist og Predictive adaptiv fartpilot
  • Passat er permanent online via nyt MIB3-infotainmentsystem
  • Det nye Travel Assist gør Passat delvist selvkørende op til 210 km/t
  • Passat Plus med omfattende standardudstyr og skarp pris
  • Opdateret 150 hk 2,0 TDI EVO-dieselmotor med markant lavere CO2-emission

Passat har længe været en af de populæreste biler i firmabilsklassen, og til september står en ny og opdateret version klar med priser fra 324.996 kr. Takket være en ny generation af infotainmentsystemer (MIB3) er den nye Passat permanent online, hvilket giver mulighed for at tilbyde nye services og funktioner. Nye assistentsystemer gør bilen mere sikker end nogensinde, mens en opgraderet undervogn og optimerede drivlinjer sikrer højere kørekomfort, god køredynamik og lavere forbrug.

Passat har rundet 30 millioner solgte på verdensplan siden introduktionen tilbage i 1973, og i Danmark har den kontinuerligt været en af de mest solgte i firmabilsklassen. Nu har Passat fået en gennemgribende opdatering med en stribe af innovative detaljer, der sikrer, at modellen også i fremtiden vil være førstevalg, når der skal vælges bil i firmabilsklassen.

Volkswagen har raffineret Passatens tidløse design og givet den en dybere kølergrill, en ændret frontkofanger, nydesignede LED-forlygter og LED-kørelys, der giver bilen et mere dynamisk og eksklusivt udtryk. Passat kan også fås med de nye avancerede adaptive IQ.LIGHT LED-matrix-forlygter (pris: 41.990 kr.), der optimerer lyset under alle forhold og forbedrer kørekomfort og sikkerhed. Nyt er også assistentsystemer som Emergency Steering Assist, Predictive fartpilot og et Lane Assist-system med forbedret kamera, der er en del af det nye Travel Assist, der gør Passat i stand til at være delvist selvkørende ved hastigheder på op til 210 km/t.

Passat kommer udstyret med en ny generation af infotainmentsystemer kaldet for MIB3, der takket være en online connectivity unit (OCU) og et eSIM-kort betyder, at bilen permanent er online. Det giver adgang til en række forbedrede navigations-relaterede services med real-time informationer, integration af opdaterbare web app-teknologier, musikstreaming og personlige indstillinger af bilens mange funktioner, der er lagret i skyen. En anden ny feature er trådløs App-Connect, så du ikke længere behøver at finde kablet frem, når du vil betjene udvalgte apps fra din smartphone via infotainmentanlæggets touchskærm. Trådløs App-Connect tilbydes i en teknikpakke til 19.995 kr., der også omfatter nøglefri betjening, Head-up display og DAB+ modtager.

Passat kan også bestilles med en ny generation Digital Cockpit, der giver føreren flere muligheder for at konfigurere instrumenteringen via en View-knap på multifunktionsrattet. Digital Cockpit kommer i en pakke med Discover Pro-navigation.

Ny modelstruktur

Med introduktionen af den opdaterede Passat følger også et nyt modelhierarki, hvor de traditionelle udstyrsniveauer Trendline, Comfortline og Highline afløses af Passat, Business og Elegance. I Danmark starter prislisten ved 324.996 kr. for en 4-dørs Passat med 150 hk 1,5 TSI-motor og 6-trins manuel gearkasse, og merprisen for Variant-versionen er 10.000 kr.

Det midterste udstyrsniveau Business og med det følger udstyr som f.eks. MIB3 Discover Media infotainmentsystem med 8” display og navigation, 6-vejs el-indstilleligt førersæde, parkeringssensorer for og bag, 17” London letmetalfælge og adaptiv fartpilot. Startprisen for en Passat Business er 359.995 kr. for en 4-dørs 1,5 TSI med 6-trins manuelt gear, og med 7-trins DSG-gear er prisen 379.995 kr. Topmodellen Elegance byder på 18” Dartford letmetalfælge, blanke tagrælinger (Variant-version), el-indstillige Sport comfort-sæder i læder og Alcantara. Prisen for Elegance-versionen begynder ved 379.995 kr. for en 1,5 TSI med 6-trins manuelt gear og fra 399.995 kr. med 7-trins DSG-gear.

Traditionelt har Passat stået stærkt på markedet for dieselbiler, en position den nye er klædt godt på til at kunne forsvare med den nye 150 hk 2,0 TDI EVO-dieselmotor, der er blevet optimeret med hensyn til termiske forhold og intern friktion for at reducere forbrug og emission. Passat Variant 2,0 TDI med 150 hk og 7-trins DSG-gear er en populær kombination, og her starter prisen ved 434.995 kr. for en Business og 454.995 kr. for en Elegance.

Passat Plus – mere udstyr uden merpris

Parallelt med standardversionerne tilbydes Business og Elegance også i en Plus-version, der byder på et endnu mere omfattende udstyrsniveau med bl.a. bakkamera, sidespejle med el-klapfunktion, Light Assist, opvarmet forrude og Mobiltelefonforberedelse Comfort med induktiv opladning. Plus-versionerne tilbydes udelukkende i kombination med 7-trins DSG-gear, og priserne starter ved 374.995 kr. (Beskatningsværdi: 327.995 kr.) for en 150 hk 1,5 TSI Business og 419.995 kr. (Beskatningsværdi: 362.995 kr.) for en 150 hk 2,0 TDI Elegance. Merprisen for stationcar-versionen Variant er 10.000 kr.

Til entusiasten, der ønsker en køreoplevelse med større fokus på det dynamiske, kan Passat bestilles med en DK Sportspakke til 19.995 kr., der byder på større letmetalfælge (Business: 18”/Elegance: 19”), sportsundervogn, Progressivt styretøj, XDS-differentiale og tonede ruder bag. Passat Business og Elegance kan også bestilles i en mere sportslig indpakning med en R-Line eksteriørpakke til 27.495 kr. for Business-versionen og 23.995 kr. for Elegance-versionen.

Skal interiøret matche det sportslige ydre, kan Passat bestilles med en R-Line kombipakke, der bl.a. byder dekorindlæg i aluminium, pedaler i rustfri stål, et R-Line sportsrat og sæder med R-Line indtræk og logo. R-Line-kombipakken koster 37.995 kr. til Business og 41.995 kr. til Elegance, der kommer med læderbeklædte sport comfort-sæder.

Se den komplette prisliste på Passat Variant her

Se den komplette prisliste på Passat sedan her


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk