Volkswagen Group går sammen med Microsoft for at sætte skub i udviklingen af automatiseret kørsel

  • Volkswagen-koncernens Car.Software Organisation og Microsoft skal udvikle en Automated Driving Platform til hurtig udvikling af automatiserede kørselsfunktioner
  • Med den cloud-baserede platform vil Car.Software Organisation forenkle sine udviklingsprocesser på Microsoft Azure for endnu hurtigere at kunne tilbyde automatiserede kørselsfunktioner i koncernens biler
  • Via Volkswagen Automotive Cloud kan de automatiserede kørselsfunktioner testes, implementeres og sat i drift

Volkswagen Group styrker sine kompetencer inden for udviklingen af løsninger til automatiseret kørsel. Koncernens softwarevirksomhed Car.Software Organisation indgår et samarbejde med Microsoft for at udvikle en cloud-baseret Automated Driving Platform (ADP) på Microsoft Azure og løfte kompetencerne inden for it og data for endnu hurtigere at kunne levere automatiserede kørselsoplevelser på verdensplan. ADP vil køre på Azure, og det gør, at Car.Software Organisation kan øge effektiviteten i udviklingen af avancerede førerassistentsystemer (ADAS) og automatiserede kørselsfunktioner til personbiler fra alle Volkswagen-koncernens mærker. Volkswagen og Microsoft har været strategiske partnere omkring Volkswagen Automotive Cloud siden 2018, som kommer til at omfatte alle Volkswagens fremtidige digitale tjenester og mobilitetsløsninger.

”Da vi er i gang med at omstille Volkswagen-koncernen til en digital mobilitetsudbyder, forsøger vi hele tiden at øge effektiviteten for vores softwareudvikling. Vi udvikler Automated Driving Platform i samarbejde med Microsoft for at forenkle vores udvikleres arbejde ved at have ét skalerbart og databaseret udviklingsmiljø. Ved at kombinere vores omfattende ekspertise omkring udviklingen af opkoblede kørselsløsninger med Microsofts knowhow inden for cloud- og softwareudvikling kan vi sætte skub i implementeringen af sikre og komfortable mobilitetsløsninger,” sagde Dirk Hilgenberg, som er CEO hos Car.Software Organisation.

”Det er næste skridt i udviklingen af fundamentet i vores samarbejde med Volkswagen-koncernen for at styrke deres omstilling til at være en softwaredrevet mobilitetsudbyder,” sagde Scott Guthrie, som er executive vice president for Cloud + AI hos Microsoft. ”Styrken ved Microsoft Azure og dets ekspertise inden for it-, data- og AI vil gøre Volkswagen i stand til hurtigere at levere sikre og pålidelige løsninger med automatiseret kørsel til deres kunder.”

Udvikling af løsninger med automatiseret kørsel og avancerede førerassistentsystemer sker hurtigere med én udviklingsplatform

Avancerede førerassistentsystemer og biler med automatiseret kørsel kan hjælpe med til at forbedre sikkerheden for personerne i bilen samtidig med, at de reducerer køkørsel og gør mobiliteten endnu mere komfortabel. Opbygningen af disse løsninger kræver it-kapacitet i stor skala. Petabytes af data fra vej- og vejrforhold til registrering af forhindringer og førernes adfærd skal behandles hver dag til træning, simulering og validering af de automatiserede kørselsfunktioner. Maskinlæringsalgoritmer, som lærer fra milliarder af reelle og simulerede kørte kilometer, er det vigtigste element i forbindelse med opkoblede køreoplevelser.

Car.Software Organisation vil tage fat på disse udfordringer i samarbejde med Microsoft ved at forenkle udvikleroplevelsen og udnytte ”læringen fra de kørte kilometer” via én database, som indeholder reelle trafikdata fra koncernens biler samt simulerede data. Microsoft Azures it-, data- og maskinlæringstjenester samt Microsofts knowhow inden for hurtig softwareudvikling giver mulighed for ét samlet udviklingsmiljø for Car.Software Organisations udviklere over hele verden. ADP vil hjælpe med at reducere udviklingscyklusserne fra måneder til uger og håndtere de kæmpe mængder data effektivt. Virksomhederne påbegynder arbejdet på ADP allerede nu og sigter efter hele tiden at udvide omfanget af funktioner på udviklingsplatformen.

Begge virksomheder har til hensigt at give teknologiske partnere mulighed for at udvikle værktøjer og tjenester, som kan integreres med platformen, for at forbedre udviklingen af løsninger til automatiseret kørsel og avancerede førerassistentsystemer.

Volkswagen koncernen udvider in-house udvikling af software i bilen

Volkswagen koncernen fremmer digitaliseringen af bilerne i højt tempo. Frem mod 2025 vil koncernen investere ca. 27 milliarder euro i digitalisering og øge andelen af intern udvikling af software i bilen fra 10 % i dag til 60 %. Car.Software Organisation blev grundlagt sidste år og spiller en vigtig rolle i omstillingen af Volkswagen-koncernen i retning af at være en softwaredrevet mobilitetsudbyder. Den samler og udvider hele tiden koncernens softwarekompetencer, herunder udviklingen af high-performance kørselsfunktioner til personbiler, som vil blive integreret i fremtidige modeller fra Volkswagen koncernens mærker.

Implementering og drift af løsninger til avancerede førerassistentsystemer og automatiseret kørsel med Volkswagen Automotive Cloud

Siden 2018 har Volkswagen og Microsoft samarbejdet omkring Volkswagen Automotive Cloud (VW.AC), som har fokus på at integrere alle de forskellige digitale tjenester og mobilitetsløsninger på tværs af koncernens mærker og modeller i fremtiden. VW.AC's ingeniørteam, der har base i Seattle, har gjort det muligt at udveksle data mellem bilerne og clouden via Azure edge-tjenesterne. Opkoblingen med clouden gør det også muligt for Volkswagen at levere opdateringer til bilerne og nye features uafhængigt af bilens hardware for hele tiden at forbedre kundernes oplevelse.

De første VW.AC opkoblede testflåder forventes at rulle ud på vejene i 2021. Udrulningen af produktionen er planlagt til at finde sted i 2022. ADP og VW.AC vil blive integreret i Car.Software Organisation, nu hvor virksomheden arbejder på en yderligere integration af deres softwareløsninger, værktøjer og metoder for at styrke ingeniørteams, kunderne og partnerne over hele verden. VW.AC giver mulighed for, at de funktioner til automatiseret kørsel og avancerede førerassistentsystemer, der udvikles som overbygning på ADP, kan testes, implementeres og sættes i drift på tværs af koncernens bilflåde.

Du kan læse interview med Dirk Hilgenberg, CEO for Car.Software Organisation her.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk