Fra Europa, til Europa: Volkswagen-koncernen lufter planer om ny elbil til 20.000 euro

  • Volkswagen Group udvikler elbiler i mikrobilsklassen til 20.000 euro
  • De nye prisbillige elbiler er planlagt til at blive lanceret med start i 2027
  • Volkswagen-koncernen har som mål at tilbyde mobilitet til overkommelige priser, og udviklingen af en prisbillig elbil er derfor et naturligt næste skridt.
  • Thomas Schäfer, administrerende direktør for Volkswagen-mærket og leder af Core-Brand-gruppen: ”På trods af den attraktive pris vil vores elbiler sætte standarder i den mest prisbillige bilklasse med hensyn til teknologi, design, kvalitet og kundeoplevelse.”

Direktionen i Volkswagen-koncernen har besluttet at gøre fuldelektrisk mobilitet i den mindste og mest prisbillige bilklasse mere udbredt. Brand Group Core (VW, Skoda, Seat/Cupra) vil udvikle økonomisk overkommelige elbiler i Europa, for Europa. Volkswagen har i nogen tid arbejdet på at tilbyde kompakte, billige elbiler i prisklassen omkring 20.000 euro, og nu er lanceringen af disse planlagt til 2027. På denne måde opfylder koncernens volumenmærker deres løfte om at skabe elektrisk mobilitet for de mange og sætter yderligere fart på den elektriske omstilling. Med sin mærkediversitet påtager Volkswagen-koncernen sig også et socialt ansvar for bæredygtig mobilitet til en overkommelig pris.

Oliver Blume, administrerende direktør for Volkswagen-koncernen:

"Generationer af mennesker forbinder Volkswagen-koncernens stærke mærker med deres første bil – og med mobilitet til en overkommelig pris. Som en koncern med stærke brands fortsætter vi med at påtage os dette sociale ansvar den dag i dag. Derfor er jeg meget glad for, at vi nu lancerer et nyt fremtidsorienteret projekt. Det handler om elektrisk mobilitet i den mest prisbillige bilklasse, udviklet i Europa til Europa. Dermed kombinerer vi et klart engagement i Europa som et industriområde, en europæisk industripolitik og handler i sidste ende i de europæiske kunders interesse."

Thomas Schäfer, administrerende direktør for Volkswagen-mærket og chef for Brand Group Core: "Fremtiden er elektrisk. For at elektromobilitet kan blive udbredt, er der behov for attraktive køretøjer, især i de mest prisbillige bilklasser. Vores mærkeløfte er: elektromobilitet for alle. Dette løfte bliver nu opfyldt i Brand Group Core. På trods af den attraktive pris vil vores køretøjer sætte standarder i denne bilklasse med hensyn til teknologi, design, kvalitet og kundeoplevelse. Denne opgave er blevet mere krævende på grund af stigende energi-, materiale- og råvareomkostninger. Én ting står klart: Elektromobilitet fra Europa til Europa kan kun lykkes med politisk støtte og konkurrencedygtige rammebetingelser."

Volkswagen vil i forbindelse med dette projekt være afhængig af en høj grad af lokalisering af forsyningskæden i Europa, hvilket igen gavner Europa som industrielt kraftcenter. En anden fordel: lange transportruter af komponenter reduceres, og dermed undgås CO2-forurening.

Det projekt, der nu er besluttet, er endnu en milepæl på vejen til at udbrede elektromobilitet i Europa. Brand Core Group arbejder allerede intensivt på "Electric Urban Car Family", der skal resultere i en række nye elbiler i minibilsklassen til under 25.000 euro med verdenspremiere i slutningen af 2025. To nye kompakte biler, en fra VW og en fra CUPRA, samt to små SUV'er, en hver fra Škoda og en fra VW, er planlagt. Alle fire elbiler vil blive produceret i Spanien. Med lanceringen af det nye projekt, der skal tilbyde fuldelektrisk mobilitet til 20.000 euro tager Volkswagen-koncernen nu det næste, konsekvente skridt i at gøre elektrisk mobilitet tilgængelig for de mange.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk